Agents de la Policia Nacional han detingut l'expresident de la CEOE i expropietari del Grup Marsans Gerardo Díaz Ferrán. Segons fonts policials, se li imputa un delicte d'alçament de béns i hi pot haver més detencions a la mateixa operació. Díaz Ferrán va deixar la presidència de la CEOE el 2010 després de la fallida del Grup Marsans, que va entrar en un concurs de creditors. Precisament aquesta fallida va ser el detonant de l'obertura de diversos judicis i el va posar al punt de mira de la fiscalia per una suposada apropiació indeguda de diners i el desviament de capital a l'estranger.

El dia 5 de desembre Díaz Ferrán ha de declarar com a imputat davant el jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid en relació al forat financer de Caja Madrid. En concret, tan ell com l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa -també imputat- han d'explicar la concessió d'un crèdit a favor de Ferrán de 26,6 milions d'euros. A tots dos se'ls imputa per aquest cas suposats delictes societaris i falsedat documental.

La detenció se suma a la llarga llista de processos judicials on apareix el seu nom d'ençà que el Grup Marsans va entrar en fallida. El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz el va imputar tan a ell com al seu soci Gonzalo Pascual per delictes d'apropiació indeguda de 4,4 milions d'euros com a gestor del Grup Marsans. La fallida va deixar més de 4.700 afectats i un deute acumulat de 417 milions d'euros i se sumava a la d'Air Comet al 2010.

A més, la fiscalia l'acusa d'haver enviat 4,9 milions d'euros del Grup a Suïssa entre els anys 2007 i 2009 a través d'una empresa irlandesa del Grup Marsans. Díaz Ferrán ja va ser objecte d'un embargament de béns i es va declarar en fallida per no haver d'afrontar les pèrdues del Grup Marsans, que ascendeixen a 417 milions d'euros.