El procés judicial contra cinc dels sis acusats de violar una jove estudiant que després va morir va començar a Nova Delhi enmig d'una gran expectació i peticions que siguin condemnats a mort. La policia va presentar al magistrat Surya Malik Grover de la cort metropolitana de Saket, al sud de la capital índia, un informe contra els acusats i aquest el prendrà demà en consideració.

Els acusats de violar i torturar l'estudiant de 23 anys en un autobús a Nova Delhi no van acudir al tribunal, on es van reunir nombroses persones amb pancartes que demanaven la màxima condemna per als violadors i major seguretat per a les dones.

En el judici serà usada com a prova la narració d'allò succeït que va oferir la jove violada dies abans de morir i participaran a més 30 testimonis, entre ells diversos metges que la van tractar.

Des de la violació de la jove el passat 16 de desembre, l'Índia ha viscut una onada de protestes inèdites, algunes d'elles violentes, com la que va causar a Nova Delhi 143 ferits i un mort fa onze dies.

La presidenta i directora executiva de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia, Ana Ferrer, va destacar que els metges que la van atendre a l'hospital "van dir que mai havien vist una dona que hagués patit un atac sexual i amb ferides tan greus com aquesta noia".