El PP va negar qualsevol veracitat dels suposats papers del seu extresorer Luis Bárcenas que atribueixen pagaments al marge de la comptabilitat a dirigents del partit, inclòs Mariano Rajoy, qui va anunciar accions legals contra els que difonguin aquestes "mentides". Així va respondre el PP a la informació publicada al diari El País sobre una suposada comptabilitat manuscrita dels extresorers del partit Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, que també van desmentir que existissin aquests suposats pagaments en B. Les anotacions de Bárcenas reflecteixen que la comptabilitat del partit es distribuïa amb aportacions realitzades al PP amb data i origen, amb pagaments amb el nom del destinatari, data i quantitat rebuda, i amb el saldo final dels moviments de diners, que en la seva majoria procedien d'importants empresaris, alguns d'ells imputats en causes per corrupció. Rajoy apareix en les anotacions des de 1997 i fins a 2008 amb pagaments semestrals de 2.100.000 pessetes o trimestrals de 1.050.000 pessetes que, a partir de 2002, passen a ser de 12.600 euros semestrals o 6.300 euros trimestrals, amb una quantitat fixa anual de 25.200 euros.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal -el nom de la qual també apareix a la llista publicada pel diari al costat de Javier Arenas, Rodrigo Rato, Francisco Álvarez Cascos o Jaime Mayor Oreja-, va assegurar que aquests papers "no es corresponen amb la comptabilitat" d'aquesta força política.

"Per demostrar la veritat i callar moltes falsedats, moltes injúries i moltes calúmnies", el PP com a partit i tots els dirigents "afectats" a títol particular emprendran en els propers dies accions legals contra els qui difonguin o reprodueixin aquestes informacions, va explicar Cospedal. En el cas del cap de l'Executiu, serà la primera vegada que Rajoy presenti una demanda als tribunals i ho farà, com els seus companys, per defensar l'honorabilitat i legalitat de tots els sous cobrats al PP, segons va destacar la secretària general.

Amb aquest mateix objectiu nombrosos dirigents, inclosa Cospedal i els tres vicesecretaris generals -Javier Arenas, Carlos Floriano i Esteban González Pons- han realitzat declaracions jurades davant la seva actual tresorera dins de la investigació interna que fa el partit dels seus comptes i gestió. Rajoy encara no ho ha fet "per problemes d'agenda", però ho farà properament com altres dirigents -i fins i tot empleats del partit que han volgut comparèixer de manera voluntària-, segons la secretària general, que a més va avançar que aviat es coneixeran els resultats d'aquesta investigació i es farà pública "amb tot detall".

"No consentirem que s'afirmi ni s'insinuï cap comportament que pugui ser no honorable de cap dirigent d'aquest partit; no consentirem que es posin en qüestió ni l'honorabilitat, ni la transparència, ni la legalitat dels comptes", va afegir.

Per a la número dos dels populars, no existeix "el menor dubte" que la informació publicada té intenció de "perjudicar" i "atacar" el partit i els seus dirigents, i ?també el president del Govern, i va ?advertir que el PP "ni ha acceptat, ni accepta ni acceptarà mai cap ?tipus de xantatge". "Els primers ?indignats som els dirigents del PP; em sembla una frivolitat el que s'està fent sense cap tipus de ?prova", va destacar.