La presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, va assegurar que als qui han dedicat com ella una llarga part de les seves vides a la política els resulta "insuportable" el clima de desconfiança que inunda la vida pública i que és imprescindible acabar amb la corrupció "o ella acabarà amb el sistema democràtic". En la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la Comunitat, Rudi va destacar, sense esmentar cap cas concret, que cal combatre la corrupció "sense la més mínima reserva" i que "cal arribar al fons de tot el que sigui o sembli fosc".

La presidenta d'Aragó va destacar que la responsabilitat dels polítics davant els possibles casos de corrupció no pot limitar-se a invocar una posició jurídica equivalent a la de qualsevol particular perquè els polítics, va dir, tenen una responsabilitat afegida. "Responsabilitat -va afegir- que no pot significar sotmetre's a pressions interessades ni assumir culpes quan no existeixen, però que exigeix una posició tan activa com calgui per a esvair els dubtes que hi hagi sobre qualsevol persona o sobre qualsevol activitat".

Va considerar que el nivell d'exigència no el poden establir els propis polítics, sinó la societat, "i ho fa perquè aquest és un vincle que uneix la confiança rebuda amb la responsabilitat deguda". Rudi va posar èmfasi en la importància d'entendre que l'interès general està sempre per damunt de qualsevol altre i per això, va reiterar, "és imprescindible acabar amb la corrupció o ella acabarà amb el sistema democràtic".

Per part seva, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar en una conversa informal amb els periodistes al Senat que posaria no una, sinó les dues mans al foc, i "tres si en tingués" pel president del Govern, Mariano Rajoy.

Fernández Díaz es va pronunciar així en ser preguntat per les peticions de l'oposició perquè Rajoy doni explicacions sobre el cas Bárcenas. El titular d'Interior va recordar que els periodistes li van preguntar ja fa temps si posaria la mà en el foc per Rajoy i va dir que sí, després del que va afegir que si li tornessin a preguntar, la resposta seria la mateixa.