L'alcaldessa de València, Rita Barberá, va assegurar que la seva personació en el cas Nóos "no vol dir que accepti res" i és únicament un "tràmit processal" per rebre les resolucions judicials que l'afectin i no assabentar-se així "per la premsa".

"Una personació és demanar-li al tribunal que t'envïi la resolució, res més", va afirmar, tot afegint que se sent "sorpresa i al·lucinada" davant les declaracions dels grups de l'oposició sobre la seva personació, i es va preguntar si en elles "hi ha més ignorància o malícia".

En aquesta causa s'investiga el presumpte desviament de fons públics a l'Institut Nóos, presidit per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, al qual les administracions valencianes van aportar 3,5 milions d'euros per a l'organització de les tres cimeres València Summit de 2004, 2005 i 2006, i per a l'elaboració del projecte dels Jocs Europeus, que no van arribar a celebrar-se, i dels Jocs de la Joventut.

Preguntada sobre la possibilitat de la seva imputació en el cas, va afirmar que el setembre "serà la decisió" i que ella "no sap res" perquè "no és el tribunal".

Pel que fa a l'oposició, va assenyalar que "a part de la malícia, no en tenen ni idea", i els va acusar d'"una ignorància brutal", ja que va insistir que la seva petició per a personar-se en el cas Nóos "és un tràmit procedimental normal".

"Em sembla increïble per part d'aquestes persones que hagin escrit el que han escrit", va assegurar, i es va preguntar si "tenen més malícia o més morbo que ignorància, i ho han demostrat tots". "Són coses molt serioses", va assenyalar l'alcaldessa de València, tot aefgint que "no es pot jugar així amb la gent".