El grafiter que va deixar el seu segell en un fàbrica abandonada mai va imaginar que la seva cita cèlebre posaria en dificultats fins i tot el Ministeri d'Hisenda. Aquell agosarat va encunyar la frase "La corrupció, com la paella, enlloc es fa com a València", que ha aparegut un dels més importants almanacs espanyols, el de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre-Real Casa de la Moneda. Aquesta institució ha hagut de retirar 5.000 agendes per al 2014 que contenien aquesta crítica a la política valenciana i que, a més, incloïen altres exabruptes anticlericals i trets de la filosofia popular.

L'organisme dependent del Ministeri d'Hisenda va treure a concurs el seu almanac per a l'any que ve i el va guanyar la mercantil madrilenya Simancas Ediciones en un procediment negociat amb publicitat. L'empresa no va voler revelar informació sobre l'autoria de la firma, encara que en un primer moment va tenir el vistiplau de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre. Va ser després de divulgar la Cadena Cope el seu contingut crític amb la religió i la política que l'entitat va retirar l'almanac.

Sens dubte, la cita més explícita és la que fa referència a la Comunitat Valenciana. Crida l'atenció que un grafit adquireixi un índex de reconeixement tan destacat que serveixi per ser reproduït en una agenda institucional, concretament per encapçalar el mes de febrer. Qualsevol agència de publicitat pagaria milions per obtenir aquesta difusió. Encara que en aquest cas fomenta la imatge negativa de València i les desenes de casos de corrupció que porten els jutjats d'instrucció i el Tribunal Superior de Justícia.

Però la política valenciana no era l'única que patia crítiques en aquest projecte d'agenda fallida. La gestió pública en general era esmentada com si de sobres de cafè es tractés. "Donar diners al Govern és com donar una ampolla d'alcohol a un adolescent", establia una de les pàgines de l'almanac. No contents amb aquest cop, una altra de les frases més curioses va ser: Ël que aquest país necessita és una major quantitat de polítics a l'atur". No només de cites d'autors anònims estava plena l'agenda de la Casa de Moneda i Timbre. L'almanac també va registrar la frase de l'humorista nord-americà Will Rogers: "quan més es llegeix de política, més cal admetre que cada partit és pitjor que l'altre".