Els advocats de la infanta Miquel Roca i Jesús María Silva han afirmat avui que la infanta Cristina ha declarat davant del jutge del cas Nóos "la seva pròpia veritat", ha demostrat que és "innocent" de totes les seves imputacions i que "tots som iguals davant la llei".

Després de més de sis hores de declaració, Roca ha comparegut davant els mitjans de comunicació per destacar que la infanta ha col·laborat amb la Justícia "sense cap tipus de privilegi ni capacitat", i ha contestat "el que és la seva pròpia veritat".

L'advocat s'ha mostrat "molt satisfet" amb la declaració de la infanta Cristina perquè "li ha estat possible explicar amb tot detall, pregunta a pregunta, amb tot l'escrúpol i la meticulositat necessària, quin ha estat la seva intervenció" en els fets.

Roca ha expressat la seva "plena confiança" en la Justícia, que "seguirà el seu camí i resoldrà el que hagi de resoldre", i segons el seu parer avui s'ha demostrat que la infanta "no ha tingut cap capacitat ni cap privilegi".

"Ha estat una satisfacció poder dir que la Justícia funciona, que tots som iguals davant la llei, i la infanta ho ha demostrat", ha dit l'advocat.

Preguntat sobre per què no ha contestat a les acusacions populars -Manos Limpias i Front Cívic "Som Majoria"- Roca ha contestat que no ho ha fet perquè, entre d'altres coses, el jutge els ha dit que les seves preguntes eren reiteratives.

Sobre si ha pogut comentar la declaració amb la seva defensada, ha contestat: "Els somriures (de la infanta) són suficients".

Un altre dels seus advocats, Jesús María Silva, ha explicat als mitjans que "la seva altesa ha estat ferma, taxativa, serena, ha contestat afirmativament, negativament i en alguns aspectes subratllant que no s'acordava" perquè se li qüestionava sobre coses ocorregudes fa molt temps.

"Crec -ha indicat- que en les set hores que ha durat l'interrogatori s'ha pogut aclarir tot i despertar en la seva senyoria, en les administracions públiques, i esperem que també en l'opinió pública, que innocent és la infanta de totes les imputacions".

"No es podia declarar millor perquè ha estat una declaració en la qual hi ha hagut de tot, hi ha hagut emoció, hi ha hagut sentiment, hi ha hagut sinceritat, hi ha hagut contundència, ha estat el que es pot dir una declaració molt sincera, molt lleial", ha assegurat preguntat pel transcurs de la compareixença, i ha destacat el comportament "molt correcte" del jutge i el fiscal.

Respecte a la participació de la infanta a la societat que tenia a mitges amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, Silva ha dit: "La seva altesa era sòcia d'Aizoon. A partir d'aquí, ella no va intervenir mai en cap junta, no va participar en cap decisió, no va realitzar cap treball, no va formalitzar cap factura, no va intervenir per tant en absolut en el que va ser Aizoon".

Quant a la intenció que té la Fiscalia de demanar responsabilitats civils per a la infanta en cas que Urdangarin sigui condemnat, ha assegurat que ells entenen "que no", però que ho estudiaran en el moment oportú.