Experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties (ECDC) han conclòs, després de visitar les instal·lacions de l'hospital Carlos III, on roman l'auxiliar d'infermeria contagiada d'ebola, que la seva infraestructura actual "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències".

Aquest grup d'experts ha visitat les instal·lacions de l'hospital durant tres dies i després de finalitzar l'estudi de la situació concreta han emès unes consideracions inicials respecte a l'atenció prestada en aquest centre a pacients amb la malaltia produïda pel virus de l'ebola.

En aquestes consideracions, els experts mantenen que la infraestructura actual "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències", però matisen a continuació que "les actuacions que s'han portat a terme i continuen realitzant-se actualment tenen tendència a millorar-les".

Segons l'opinió d'aquests experts, "la protecció dels professionals és l'adequada", però a més, l'actuació seguida pels sanitaris del servei de medicina interna de la Unitat de Medicina Tropical d'aquest hospital "és correcta i s'ajusta als protocols establerts".

No obstant això, adverteixen que "en el millor dels nivells de protecció sempre podria haver-hi un accident", i que "en aquest cas es pot parlar d'accident fortuït de molt baixa probabilitat fent-se les coses correctament".

Emetran un informe

Els experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties emetran un informe amb les conclusions finals de la seva visita en els propers dies. Els experts s'han compromès a elaborar el seu propi informe sobre les instal·lacions de l'hospital i l'atenció prestada en aquest centre a pacients amb la malaltia produïda pel virus de l'ebola.

Aquest centre europeu, creat el 2005 i amb seu a Estocolm, és una agència de la Unió Europea que té l'objectiu d'enfortir les defenses d'Europa contra malalties infeccioses.