Militants del grup terrorista Estat Islàmic (EI) van executar altres 85 membres de la tribu iraquiana dels Albu Nimr, en una campanya d'execucions massives llançada la setmana passada com a represàlia a la resistència davant els avenços del grup a territori iraquià.

El xeic Naim al Gaudí, un dels líders tribals del clan atacat per l'EI, va afirmar que els gihadistes van matar 50 dels seus membres divendres. En un incident separat, un responsable de seguretat va indicar que 35 cossos havien estat trobats en una fossa comuna. El bany de sang mostra com aquesta escissió d'Al-Qaeda resisteix els bombardejos dels EUA contra objectius militars a l'Iraq i Síria.

Per ara, no hi ha senyals que l'exèrcit iraquià hagi acudit en ajuda de les tribus ni ho hagi de fer aviat. Membres del clan Albu Nimr han estat resistint durant setmanes sota el setge de l'EI a la província d'Al-Anbar (oest de Bagdad), però finalment es van quedar sense munició, gasolina i menjar.

El Govern dels EUA va condemnar de manera "contundent" les "brutals" informacions sobre execucions massives de sunnites a Al-Anbar per part de l'Estat Islàmic. "Condemnem aquestes accions en els termes més contundents possibles i expressem la nostra solidaritat amb el poble iraquià davant aquests actes de violència horrorosos i sense sentit", va afirmar Jean Psaki, la portaveu del Departament d'Estat.

Almenys 1.273 persones van morir i 2.010 van resultar ferides per actes de terrorisme i violència comesos durant el mes d'octubre a l'Iraq, va informar la missió de Nacions Unides a l'est del país (Unami). El desglossament de la xifra revela la mort de 856 civils, entre ells 139 membres de la policia civil, i 417 membres de les Forces Armades iraquianes.