Un total de 18 persones van resultar ferides, 7 de gravetat, al col·lidir el microbús en què viatjaven amb un camió articulat a l'AP-1, a l'altura del municipi alabès d'Arrazua -Ubarrundia. El Departament basc de Seguretat va informar que tots els passatgers i el conductor del microbús de la companyia "Hijos de Hierro" havien resultat ferits en aquest sinistre. La majoria de les persones que viatjaven en aquest vehicle eren treballadors de l'empresa Fundiciones Gelma, d'Arrasate (Guipúscoa), que havien estat recollits per l'autocar a la fàbrica, segons van explicar fonts de Seguretat. L'accident es va produir poc després de les dues de la tarda quan un camió articulat de la marca Iveco va xocar per abast "darrere lateral" contra el microbús per causes que encara es desconeixen, segons van confirmar fonts dels bombers de Vitòria, que van haver de rescatar del microbús a dues persones amb ferides greus, una d'elles amb una fractura important en una cama i amb ferides al cap.

Tota la part del darrere del lateral esquerre del microbús ha quedat totalment destrossada. El Servei Basc de Salut-Osakidetza va activar el protocol d'incidents amb múltiples víctimes. Els ferits més greus van ser traslladats en ambulàncies a Vitòria, uns a l'hospital de Txagorritxu i altres al de Santiago, mentre que un d'ells hva ser evacuat al centre hospitalari de l'Alto Deba, a Guipúscoa. Per la seva banda, els onze ferits lleus van ser conduïts a l'ambulatori de la localitat alabesa de Legutiano, pròxima al lloc de l'accident. Des de l'empresa propietària de l'autobús no van voler aclarir els detalls sobre l'accident.

Talls en les carreteres

El trànsit de l'AP-1 en aquest tram, abans de la sortida de l'autopista cap a Legutiano, va ser tallat en sentit Vitòria en els primers moments després de l'accident, encara que posteriorment es va obrir al trànsit un carril, i després de la retirada del microbús, els operaris van treballar en el lloc per evacuar el camió sinistrat.

Fa menys d'un mes, 14 persones van morir i 42 més van resultar ferides en un altre accident d'autobús. En aquella ocasió, el brutal sinistre va tenir lloc a la Venta del Olivo quan el vehicle va caure per un terraplè d'uns 15 metres. Tant les víctimes mortals com els ferits són veïns del petit municipi vitivinícola de Bullas, on tornaven després d'assistir a Madrid a un acte religiós.