07 de febrer de 2015
07.02.2015
40 Años
40 Años

Bárcenas haurà d'indemnitzar amb 50.000 € Cospedal per difamar-la

El tribunal considera que l'extresorer del PP va vulnerar amb els papers divulgats el dret a l'honor de la demandant

07.02.2015 | 00:00

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha guanyat la demanda que va presentar contra Luis Bárcenas per vulnerar el seu dret a l'honor en acusar-la d'haver rebut pagaments en B, i l'extresorer del partit va ser condemnat a pagar una indemnització de 50.000 euros. L'advocat de Bárcenas, Fernando Maroto, va explicar que estudia portar la sentència al Tribunal Suprem.
La secció segona de l'Audiència Provincial de Toledo va estimar el recurs que va presentar Cospedal contra la decisió inicial del jutjat número 4 de Toledo, que va desestimar la demanda de protecció del dret a l'honor plantejada per la presidenta castellanomanxega en entendre que no quedava provat que l'extresorer estigués darrere d'una "campanya difamatòria" contra ella.
El judici, celebrat el passat 18 d'octubre, va estar relacionat amb la publicació dels anomenats "papers de Bárcenas" amb la suposada comptabilitat B del PP, en què s'apuntava que Cospedal havia rebut dos pagaments de 7.500 euros en diners B.
Ara, l'Audiència Provincial de Toledo revoca aquesta resolució del jutjat número 4, dóna la raó a la secretària general del PP i afirma que, en no estar provades les acusacions de Bárcenas, els fets són "difamatoris i injuriosos".

Detriment de la dignitat
Segons la sentència, "el contingut dels papers elaborats pel demandat, que contenen una suposada comptabilitat B del Partit Popular, afecten la demandant, constituint un clar i evident detriment de la seva dignitat personal i professional, i un atemptat contra la seva fama i pròpia estimació".
Afegeix que els fets relatats no s'han provat com a veraços per qui havia de fer-ho, el demandat, i perquè, en ells mateixos, sense aquesta prova de veracitat, els fets són difamatoris i injuriosos. El Tribunal arriba a la conclusió que va ser el demandat o una persona sota les seves ordres qui va lliurar els anomenats papers de Bárcenas al diari El País.
La sentència, a més de condemnar Bárcenas a pagar un indemnització de 50.000 euros, l'insta a acabar amb aquesta intromissió il·legítima en el dret a l'honor de Cospedal i a la publicació, a càrrec seu, de la sentència íntegra en dos diaris de tirada estatal. Així mateix, li imposa el pagament de les costes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema