La Gendarmeria francesa creu que tardarà diversos dies a recuperar els cossos de les víctimes a l'avió sinistrat avui als Alps ja que les restes es troben disperses i en un perímetre d'una hectàrea de molt difícil accés.

"Segurament caldran diversos dies per evacuar els cossos de la zona de l'accident", ha declarat al diari local "Haute-Provence Info" el tinent coronel de la Gendarmeria Jean-Pierre Bloy.

El militar ha precisat que "hi ha una dotzena de restes grans, la resta està molt dispersa" en una zona "d'entorn d'una hectàrea".

Fonts de la Gendarmeria de Seyne, pròxima al lloc on avui s'ha estavellat un Airbus A320 que operava la companyia alemanya Germanwings amb 150 persones a bord, han indicat a Efe que "és molt complicat arribar a la zona, només es pot accedir per helicòpter".

"Les condicions meteorològiques es degraden i començaran a caure la nit", han afegit aquests fonts.

De la seva banda, el diputat de la regió d'Alps de l'Alta Provença Christophe Castaner, que ha sobrevolat la zona en helicòpter amb el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha assegurat que l'avió està "totalment destruït".

"Sobrevol la zona del sinistre amb el ministre de l'Interior, és un horror. L'avió està totalment destruït. Tristesa", ha escrit el polític socialista en el seu compte personal de Twitter.

"Imatges espantoses en aquest paisatge de muntanya. No queden més que restes del fusellatge i cossos", ha afegit.