La presidenta en funcions de Castella-la Manxa i secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, afirma que la seva formació ha fet "autocrítica" després dels mals resultats obtinguts a les eleccions municipals, però avisa que en cap cas es farà un "harakiri". Així ho va indicar en una entrevista publicada ahir pel diari ABC, en què la dirigent popular va dir que el seu futur passa actualment "per ser secretària general i presidenta del Partit Popular de Castella-la Manxa". "Aquest és l'objectiu: ajudar Rajoy, que serà el candidat, perquè guanyi les eleccions", va explicar.

Davant la pregunta de si faran cas als barons regionals de la seva formació i canviaran el partit, Cospedal va respondre amb una altra qüestió: Què estaríem dient si el partit del Govern hagués perdut les eleccions?". "He parlat amb el president i sí, crec que cal fer coses en el partit", va revelar la secretària general popular.

Preguntada sobre si cal canviar les cares, Cospedal va respondre que "algunes han de ser noves i algunes altres cal que siguin les mateixes. Per exemple, Rajoy ha de ser el mateix". A més, també va reconèixer que "la corrupció ens ha fet molt de mal. Però no la sancionen igual els votants del PP que els d'altres forces".