L'Audiència Nacional va confirmar ahir la fiança civil de 88,8 milions d'euros que va imposar el jutge Pablo Ruz a l'extresorer del PP Luis Bárcenas pel cas Gürtel, en entendre que el magistrat no va actuar de forma arbitrària en fixar aquesta quantitat. Bárcenas va recórrer el març passat aquesta fiança al·legant que és «desorbitada» i que vulnerava els seus drets.

No obstant això, la secció quarta de la Sala Penal va rebutjar rebaixar perquè quan Ruz la va fixar «observar els deures imposats legalment, sense cap indici d'actuació arbitrària, no raonada i no ponderada».

Els jutges van subratllar que contra la interlocutòria d'obertura de judici oral, on Ruz li va imposar la fiança, no cap el «recurs pretès subreptíciament per la part recurrent, no només perquè no ho permet» la llei «sinó també perquè l'apel·lació està dirigida a casos taxats».

Els 88.800.000 d'euros corresponen a la suma d'11,5 milions en concepte de responsabilitats civils, altres 55,1 per possibles multes a imposar i el terç de més preveu la Llei d'enjudiciament criminal.