Els resultats parcials de les eleccions parlamentàries a Suïssa van confirmar ahir l'avanç del partit conservador-nacionalista UDC, que hauria rebut un terç de vots dels electors. L'altre guanyador d'aquests comicis seria el partit de dreta Radical Liberal (PLR), mentre que el Partit Socialista es mantindria amb uns resultats estables amb al voltant d'un 19% dels vots.

L'asil i la migració van dominar la campanya electoral i van permetre a la UDC exposar àmpliament les seves idees, centrades en el rebuig de refugiats i immigrants, així com en la necessitat de revisar els tractats bilaterals entre Suïssa i la Unió Europea, particularment en el que fa referència a la lliure circulació de persones.

Segons càlculs avançats per l'Agència Telegráfica Suïssa, l'UDC hauria guanyat onze escons addicionals en el Consell Nacional (Cambra de Diputats), mentre que el grup parlamentari del PLR hauria guanyat cinc membres més. Amb els resultats definitius de tretze de vint- cantons i 194 escons -de 200 amb què compta la Cambra- atribuïts, aquesta projecció indica que les principals víctimes de l'auge de la dreta són els partits del centre de l'espectre polític i el Partit Verd.