El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha publicat un vídeo amb l'assassinat de sis suposats seguidors del règim de Baixar al-Assad a mans de menors d'edat reclutats pels jihadistes al nord-est de Síria.

En la gravació, l'autenticitat del qual encara no ha pogut ser verificada i titulada "Als fills dels jueus", es veu a cinc dels menors matant a trets cinc homes i un sisè noi decapitant una cinquena víctima.

La cinta, de més de catorze minuts de durada, comença amb imatges d'un entrenament dels anomenats "cadells del califat", com l'EI denomina els nens i adolescents reclutats a les seves files, al mig d'una zona desèrtica.

Un instructor adult afirma que cinc dels menors han guanyat una competició "per establir els límits de Déu als apòstates que estan atrapats a l'anul·lació de l'islam".

L'instructor augura que els "cadells" del califat seran ambiciosos i no només "alliberaran" Síria, l'Iraq o l'Aràbia Saudita, "sinó que també elevaran la bandera del profeta per sobre de la Casa Blanca a Amèrica i al cor de Tel Aviv".

El vídeo ha estat difós per l'oficina d'informació dels radicals a la província d'Al Jair, una de les divisions administratives del territori sirià establertes pels jihadistes i que abasta part de la província de Deir al-Zur (nord-est).

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha afegit que el lloc on van tenir lloc aquests assassinats és la ciutadella de Rahba a la població d'Al Mayadin, el principal bastió de l'EI a l'est d'e Deir al-Zur.

Segons dades publicades per aquesta ONG al juliol, l'EI ha reclutat més de 1.100 menors d'edat en el territori sirià des de començaments d'aquest any.

Els jihadistes van proclamar a finals de juny de 2014 un califat a Síria i l'Iraq, on han pres parts del nord i el centre de tots dos països.