06 de desembre de 2015
06.12.2015

Interior investiga ja 29 denúncies sobre presumptes gihadistes

El ministeri va activar divendres una web perquè els ciutadans hi facin arribar denúncies anònimes

06.12.2015 | 07:21

El ministeri de l'Interior ha rebut les últimes 24 hores "nombrosíssimes" denúncies anònimes de sospitosos de gihadisme, de les quals 29 ja han estat traslladades als serveis de la lluita antiterrorista perquè les investiguin i determinin la seva fiabilitat. El ministeri de l'Interior va activar divendres una web perquè ciutadans anònims puguin denunciar sospitosos gihadistes, una nova iniciativa del Govern per lluitar contra el terrorisme internacional que s'emmarca en el Pla Estratègic Nacional de Lluita contra la Radicalització Violenta.
El ministre de l'Interior i candidat del PPC al Congrés per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, va explicar ahir que en tan sols 24 hores aquesta bústia anònim ha rebut "multitud de comunicacions", cosa que demostra "fins a quin punt la societat està responent i és conscient de la necessitat de col·laborar i confiar" en les forces i cossos de seguretat de l'Estat.
Després d'una anàlisi inicial d'aquestes denúncies, 29 han estat traslladades als serveis de la lluita antiterrorista perquè es considera que són informacions "especialment sensibles" que "han de ser posades en el seu coneixement". A més, "moltes altres s'estan valorant", va indicar el ministre, que va destacar la importància d'"implicar tota la societat" en el combat d'uns "bàrbars" que pretenen, segons va dir, destruir la civilització i els nostres models de convivència. "Podeu confiar en els serveis espanyols de la lluita antiterrorista perquè són especialment eficaces i professionals", va manifestar Fernández Díaz durant un míting electoral a Castelldefels.
El ministre va recordar que des del passat 26 de juny Espanya es troba en nivell d'alerta 4 davant l'elevat risc que es produeixi un atemptat. "La societat té dret a la transparència, que se l'informi de quina és la veritable situació" i a saber, va indicar, que "cap país i tampoc Espanya estan exempts de l'amenaça del terrorisme gihadista". "No estem davant una guerra de religions, sinó de bàrbars contra la civilització", va apuntar.

98 detencions aquest any
En aquesta última legislatura, va explicar Fernández Díaz, un total de 172 presumptes terroristes han estat detinguts a Espanya i posats a disposició judicial, mentre que només aquest any han estat 98 les persones arrestades per aquest motiu pels serveis encarregats de la lluita antiterrorista.
El titular d'Interior va recordar que Espanya ja va viure l'11 de març de 2004 un atemptat terrorista a Madrid que va causar 192 morts i 1.885 ferits, i que ha patit també durant molts anys el terrorisme d'ETA, banda a la qual s'ha pogut derrotar "amb perseverança i unitat" i gràcies a la professionalitat i sacrifici dels cossos de seguretat de l'Estat.
"Un total de 429 policies nacionals i guàrdies civils han lliurat la seva vida per derrotar el terrorisme d'ETA i aniquilar-lo definitivament", va remarcar el ministre, que va emfatitzar que gràcies a ells "ETA no és res més que una relíquia sagnant del passat".
Avui "es pot parlar de pau, seguretat, llibertat i convivència democràtica i pacífica" , va finalitzar Fernández Díaz

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit