L'ultradretà Front Nacional (FN) no ha aconseguit la victòria en cap regió en la segona volta electoral celebrada avui a França, segons les estimacions publicades pels mitjans.

El partit que presideix Marine Le Pen havia guanyat en sis de les tretze regions en la primera ronda la setmana passada. La participació ha estat deu punts superior a la registrada diumenge passat i ha rondat el 60%.

Però cap dels seus candidats ha aconseguit guanyar en la segona, de manera que la formació ultradretana seguirà sense controlar cap regió francesa, cosa que no ha aconseguit abans en la seva història.

Segons una estimació difosa per la cadena de televisió BFM TV, basada en el recompte de les taules que han tancat en primer lloc i de sondejos a peu d'urna, Le Pen només ha obtingut el 42% dels sufragis a la regió Nord Pas-de- Calais Picardie, tot just dos punts més que en la primera volta.

L'exministre conservador Xavier Bertrand, que es s'ha afanyat a proclamar la seva victòria, s'ha aprofitat de la retirada del candidat socialista i ha recollit el 57,7% dels vots.

La diputada ultradretana Marion Maréchal Le Pen, una altra de les opcions que estudiava el FN per conquistar una regió, la de Provença Alps Costa Blava, s'ha quedat a 7 punts del també exministre conservador i alcalde de Niça, Christian Estrosi, que ha guanyat amb el 53 , 5% dels suports, d'acord amb les estimacions.

Tampoc ha conquerit la regió d'Alsàcia Champaña Árdenas Lorena el número dos del FN, Florian Philippot, a deu punts del conservador Philippe Ricert.

Els Republicans de l'expresident francès Nicolas Sarkozy conquisten, indiquen les estimacions, entre 5 i 9 de les 13 regions, mentre que els socialistes de l'actual cap de l'Estat, François Hollande, que fins ara les controlaven totes menys una, es quedarien amb entre 3 i 6 .

Els instituts de sondeig no s'atreveixen a atribuir de moment la victòria en les regions de Normandia i, sobretot, la simbòlica de París, la més rica i poblada del país.