Més de 900 escoles van ser tancades a la ciutat nord-americana de Los Angeles a causa d'una amenaça de bomba rebuda a través d'un correu electrònic. El cap de la Policia de Los Angeles, Charlie Beck, va dir que l'amenaça la van rebre en un correu electrònic durant la nit diversos membres del departament escolar del districte de Los Angeles, la major xarxa d'escoles públiques de Califòrnia, que té matriculats a més de 700.000 estudiants. El correu electrònic va ser rastrejat a una adreça IP de la ciutat alemanya de Frankfurt, encara que Beck va indicar que el lloc de procedència de l'amenaça va poder ser falsejat i que se sospita que el seu origen «és molt més proper».

«Hem decidit tancar les nostres escoles fins que tinguem la certesa que els nostres campus són segurs», va explicar el cap de la Policia d'Escoles de Los Angeles, Steve Zipperman. Els col·legis estan gestionats pel districte escolar de Los Angeles, el major sistema de centres escolars públics de Califòrnia. Els alumnes que ja es trobaven a les escoles van ser enviats de tornada a casa fins a nou avís.

L'alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, va defensar la decisió de tancar més de 900 escoles públiques i va afirmar esperar que, després de la investigació de les autoritats, la situació quedi «en res». «La decisió de clausurar les escoles no la prenc jo, però l'avalo com a alcalde d'aquesta ciutat», va explicar Garcetti. «Esperem que tot això quedi en res, però sóc aquí per donar suport a la mesura. La meva prioritat és mantenir la ciutat segura», va afegir l'alcalde.

Zipperman va recordar que la investigació segueix el seu curs i que les escoles de l'àrea metropolitana romandran tancades fins que les autoritats completin la inspecció de tots els campus. El cap policial va assegurar que el contingut del correu electrònic amenaçava diverses escoles amb «artefactes explosius, fusells d'assalt i pistoles automàtiques». Per això, el superintendent del departament escolar, Ramon Cortinas, va prendre la decisió de tancar totes les escoles públiques tot i que la ciutat de Nova York va rebre la mateixa amenaça i les seves autoritats van descartar prendre mesures en no veure-la creïble.