20 de desembre de 2015
20.12.2015

Un incendi talla les comunicacions per tren i carretera entre Astúries i Galícia

20.12.2015 | 00:00
Efectius dels Bombers durant els treballs d´extinció de l´incendi al Monte Igeldo, a Sant Sebastià.

Un incendi forestal registrat ahir al concejo asturià d'El Franco va obligar la Guàrdia Civil a tallar les principals connexions per carretera i la línia fèrria entre Astúries i Galícia causa de la intensa fumera. A causa del fort fum provocat per l'incendi han estat tallades l'autovia A-8, entre els quilòmetres 483 al 495; la N-634 i la línia de ferrocarril que uneix les dues comunitats autònomes. Aquest foc, registrat en les rodalies de la localitat de La Caridad, al municipi d'El Franco, havia afectat a la nit cinc habitatges i una quadra de bestiar.
L'evolució desfavorable dels nombrosos incendis forestals registrats a la regió, uns cinquanta focus, va obligat el Govern regional a declarar el pas a situació de nivell 1 en el Pla d'Incendis Forestals del Principat d'Astúries (INFOPA). El conseller de Presidència i Participació Ciutadana del Principat, Guillermo Martínez, ja havia activat aquest pla la nt anterior, davant els forts vents registrats l'existència de nombrosos incendis en diversos concejos de la regió.
Ahir a la nit continuaven actius a la regió mig centenar d'incendis forestals, que fonamentalment es concentraven a l'occident asturià, als concejos d'El Franco, Boal, Villayón, Cangas del Narcea, Tineo i Allande, segons fonts oficials.
El Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA) mantenia mobilitzats per combatre aquests incendis a mitjans humans i materials el principal objectiu dels quals era la defensa dels habitatges en aquelles localitats on les flames es trobaven més a prop dels nuclis habitats.
Ahir també es va declarar un incendi a l'emblemàtic Monte Igeldo de Sant Sebastià, que a l'hora de tancar aquesta edició encara no havia estat controlat. La violència de les flames va obligar a desallotjar per precaucació un allotjament rural de la zona, on hi havia unes 25 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook