Un home de 84 anys va morir a l'Hospital Verge d'Altagracia de la localitat de de Manzanares, ?afectat pel brot de legionel·la que ja ha contagiat 109 persones, tal com va informar el director general de Salut Pública, Manuel Tordera.

La mort d'aquest home, que presentava altres patologies associades, es va produir la tarda de diumenge, si bé la dada va ser ?aportada ahir en una roda de premsa oferta a Manzanares. Tordera va detallar que, fins al moment, s'han comptabilitzat 109 persones ?afectades pel brot de legionel·la, que es va detectar fa deu dies.

Més de vint ingressats

De les 109 persones contagiades, 21 estan ingressades en hospitals; 18 d'elles a l'Hospital Verge d'Altagracia de Manzanares i les tres més greus a l'UCI de l'Hospital de Ciudad Real. Una d'elles és una dona de 55 anys que porta, almenys, des del dilluns 14 en aquesta unitat de cures intensives i els altres dos homes, que van ser derivats ahir al matí.

El director general de Salut Pública va detallar que s'ha fet un escombrat en 103 punts susceptibles d'albergar el bacteri de la ?legionel·la, en els quals es van ?detectar 19 punts de risc en què es van prendre 33 mostres, de les quals dues van donar positiu en el test ràpid que es va fer al ?Laboratori de Salut Pública de Talavera de la Reina -Toledo-. Els resultats han de ser confirmats per altra anàlisi més exhaustiva en el mateix laboratori de Talavera de la Reina.