Tres bombers sevillans que participen a l'illa grega de Lesbos en tasques de rescat de refugiats sirians a alta mar van ser detinguts per la policia grega acusats de tràfic de persones, segons va denunciar l'associació Proem-Aid, a la qual pertanyen.

Els tres bombers, Julio Latorre, José Enrique i Manuel Blanco, van ser interceptats dimecres per una patrullera quan desenvolupaven la seva tasca humanitària i van ser conduïts a una comissaria, va explicar la portaveu de Proem-Aid, Desiré García.

Segons el seu relat, a la tarda de dimecres els bombers van ser avisats que una llanxa amb persones a bord s'aproximava a la costa i van sortir al seu rescat, com estan fent cada dia des que van arribar a la zona a principis del passat mes de desembre.

«Eren cap a les dues de la tarda quan estaven a alta mar auxiliant les persones en una llanxa, que tenia una gran avaria en el motor i quan les van rescatar els va abordar un guardacostes, que els va conduir a una comissaria, on estan encara», va assenyalar.

Gestions amb les autoritats

García va explicar que estan fent gestions amb les autoritats espanyoles a Grècia per intentar el seu immediat alliberament. La portaveu de Proem-Aid va denunciar que els tres bombers no han rebut un tracte adequat i va indicar que fins al moment només han pogut aclarir que se'ls acusa de tràfic de persones.

Els bombers andalusos es troben a Grècia formant part del Projecte Lesbos, que reuneix professionals de l'emergència que han viatjat a la costa d'aquesta illa grega per ajudar en les tasques de rescat i salvament als refugiats que intenten arribar des de fa mesos a Europa.