11 de febrer de 2016
11.02.2016

L'OTAN estudia com ajudar en la crisi dels refugiats al Mediterrani

11.02.2016 | 07:06

Els ministres de Defensa de l'OTAN estudien com respondre a la proposta de Turquia que l'Aliança s'impliqui en la gestió de la crisi migratòria i de refugiats, i esperen continuar les discussions en la seva segona jornada de reunió a Brussel·les. «Estem estudiant la petició de suport a l'OTAN per fer front a la crisi dels refugiats. Ho estem fent en estret diàleg amb els aliats més afectats; ara hi ha consultes en curs», va afirmar el secretari general de l'Aliança, Jens Stoltenberg.
El polític noruec va assegurar que encara no pot donar detalls sobre cap conclusió: «Les consideracions continuen i esperem dir alguna cosa més demà (avui), després de la sessió», va apuntar. Stoltenberg va afirmar que els aliats analitzarien una petició de Turquia i altres aliats perquè l'OTAN s'impliqui en aquesta crisi.
«Quan els aliats de l'OTAN demanen suport per fer front a aquest desafiament i tragèdia humana, llavors és una cosa que cal veure acuradament per veure quina contribució podem donar que marqui una diferència», va comentar.
En una reunió dilluns a Ankara, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, van expressar el seu interès per la participació de l'Aliança Atlàntica en la crisi dels refugiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook