L'Oficina Nacional de Recerca del Frau (ONIF), dependent del Ministeri d'Hisenda, no ha pogut elaborar un informe definitiu sobre l'entramat societari de Rodrigo Rato perquè els documents, confiscats al seu domicili l'abril de 2015, no estan correctament paginats.

El propi exvicepresident del Govern ha mostrat la seva sorpresa a Efe perquè Hisenda no hagi estat capaç d'elaborar el seu informe final a hores d'ara, quan fa ja deu mesos que van registrar el seu domicili i el van detenir durant hores.

Segons relata el sumari, al que ha tingut accés Efe, després del registre practicat al domicili de Rato el 16 d'abril, els documents confiscats van ser traslladats a l'ONIF. Dies després, el 26 d'aquell mateix mes, la secretària judicial va comunicar a l'ONIF que "en quinze minuts" procediria a desprecintar les caixes que contenien els documents.

Cinc minuts després de rebre la trucada de la secretària judicial, relata el sumari, va arribar a les oficines de l'ONIF el propi Rato, acompanyat de la seva advocada, amb la idea de col·laborar en l'obertura de les caixes que contenien els documents. Després va venir la secretària judicial, que va procedir a signar i segellar els documents d'una de les caixes, "però no va procedir al foliat", cosa que ha impedit a l'ONIF elaborar l'informe perquè ha de quedar clar d'on procedeix cada document.

El sumari revela a més que el registre practicat el 16 d'abril al domicili de Rato va incloure també el d'un altre habitatge situat en el mateix immoble propietat de la seva germana, a fi de recuperar documents relacionats amb l'empresa Rodanman, part de l'entramat societari de Rato i l'advocat Domingo Plazas.

Però durant l'operació de desprecintat de les caixes, Rato va al·legar que la seu de Rodaman no estava a l'habitatge de la seva germana, per la qual cosa els documents confiscats al domicili d'aquesta no tenien relació alguna amb el cas.

Rato va declarar divendres davant del Jutjat d'Instrucció número 31 de Madrid i va defensar l'origen "lícit i legítim" de tota la seva fortuna.