El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Ciudad Real ha obert diligències arran de la denúncia del cas del sacerdot de la Diòcesi de Ciudad Real denunciat per un presumpte delicte d'abusos sexuals comès suposadament sobre alumnes d'ESO del seminari. El fiscal en cap de Ciudad Real, Luis Huete, va assenyalar que l'obertura de diligències s'ha produït després que la Fiscalia presentés una denúncia arran de tenir coneixement de l'expedient d'investigació iniciat pel Bisbat.

El fiscal en cap de Ciudad Real va advertir que el procés està «en una fase incipient» i encara no s'ha escoltat judicialment els menors i les famílies, com tampoc el presumpte implicat. Els fets, va apuntar, «no han estat denunciats davant la Fiscalia i els jutjats per les famílies», sinó, que, va reconèixer, va ser la pròpia Fiscalia qui va decidir presentar denúncia «emparats en el que disposa l'article 191 del Codi Penal».

Huete va reconèixer que tots els fets d'aquestes característiques «són greus», si bé, va advertir que «dins d'aquesta gravetat no estan en l'escala més alta». Els fets pels quals s'investiga aquest sacerdot es van conèixer dijous després que la Diòcesi de Ciudad Real donés a conèixer el resultat del procés canònic iniciat contra un sacerdot que impartia classe en el Seminari de Ciudad Real a nens d'educació secundària obligatòria per uns presumptes abusos sexuals.

Aquesta investigació es va lliurar a la Congregació per a la Doctrina de la Fe a Roma el 9 de febrer de 2016 i la indagació es va presentar davant la Fiscalia el 15 de febrer. Segons el web del seminari, un total de catorze alumnes formen actualment la comunitat escolar que estudia al Seminari de Ciudad Real.