El ministre d'Economia i Competitivitat en funcions, Luis de Guindos, va assegurar que està convençut que la Comissió Europea (CE) no multarà Espanya per l'incompliment en gairebé un punt de PIB de l'objectiu de dèficit compromès per al 2015. "Els contactes que he tingut amb els diferents governs, inclòs l'alemany, és que estan en contra de la imposició de qualsevol sanció a Espanya", va explicar el ministre en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en el IV Fòrum Anual del Conseller.

Va recordar que Espanya ha realitzat un esforç important de reducció del dèficit públic i que és el país que més creix "per molt" en relació a la mitjana de la zona de l'euro, a més de ser un exemple pel que fa a reformes econòmiques. Va afegir que en aquest esforç és en el que cal emmarcar la política de reducció d'impostos del PP, que va explicar que no només es fa per augmentar la renda disponible de les famílies, sinó també per millorar el funcionament del mercat laboral.

Va afirmar que la reducció de l'IRPF, que per al sou mitjà d'Espanya ha suposat una reducció de l'entorn del 15%, és un factor que ajuda el mercat laboral.

Per part seva, el president de Ciutadans, Abert Rivera, va afirmar que davant els nous ajustos que "ens demana Europa", fruit "del forat que ens va deixar l'anterior Govern", "no es pot seguir retallant més en salut i educació" si no es vol caure en "un error". "Hem de retallar allà on no faci mal als ciutadans. Cal cuidar i dotar de recursos la millor sanitat del món, l'espanyola", va manifestar.

Per retallar el dèficit, situat en l'1,1 per cent, l'equivalent a 10.000 milions, va plantejar la recuperació dels 2.800 milions en què ha estat avaluada la quantia acumulada pels acollits a l'amnistia fiscal, a més de l'elaboració d'un pla contra el frau fiscal "per evitar més pèrdues com la xifrada en aquest apartat la passada legislatura en uns 20.000 milions".