La foto d'un nen de 5 anys anomenat Omran, que va resultar ferit en els bombardejos a la ciutat siriana d'Alep, va posar ahir de nou rostre al drama que pateixen els civils a causa del devastador conflicte al país àrab. Amb la cara coberta de sang i pols, el menor apareix assegut en una ambulància després de ser rescatat el dimecres a la nit d'un habitatge bombardejat al barri d'Al Qatergui. La imatge és un fotograma d'un vídeo publicat a internet pels activistes del Centre d'Informació d'Alep, amb més de 81.000 visionats.

El vídeo mostra un dels membres de la Defensa Civil sortint d'entre la runa de l'habitatge amb Omran en braços, entre els crits habituals d'«Al·là és gran» i «Ja Haram» (quin pecat, en al·lusió al bombardeig).

El nen, amb pantalons i samarreta curta, és assegut al seient taronja de l'ambulància, i mira desconcertat al seu voltant. A continuació es toca la zona de la cara ferida i observa amb sorpresa la seva mà, que després refrega contra el seient per netejar la sang.

Aquest cas recorda el del nen kurd sirià Aylan Kurdi, ofegat a la platja turca de Bodrum, la imatge del qual va fer la volta al món.