El jutge d'instrucció José Castro va donar per tancada la investigació de sis peces separades de l'anomenat cas Palma Arena, en cinc de les quals dicta que segueixi el procediment contra l'expresident balear i exministre Jaume Matas per diversos delictes, entre ells blanqueig, malversació i frau. Castro ordena que continuï el tràmit mitjançant procediment abreujat de les peces 13, 16, 17, 19, 24 i 27-1 d'aquest cas de presumpta corrupció i planteja a les acusacions que, en un termini de 10 dies , formulin escrit d'acusació demanant l'obertura de judici o bé sol·licitin l'arxiu o noves diligències.

Una de les peces la investigació de la qual va donar per conclosa el jutge és la relativa al presumpte enriquiment il·lícit de l'exministre de Medi Ambient. El jutge assenyala en la sentència que si bé no es pot vincular «sense més» el sobrecost en la construcció del velòdrom Palma Arena amb altres activitats il·lícites, Matas «s'ha vist afavorit amb un increment patrimonial notori i injustificat».

Afegeix que aquest enriquiment es reflecteix en la compra, l'octubre de 2006, d'una «luxosa edificació senyorial» al barri antic de Palma. Si bé la casa es va escripturar per 950.000 euros, Castro assenyala que l'Agència Tributària ha valorat l'immoble en 2,4 milions, al que s'afegeix la rehabilitació del mateix per més d'1,3 milions.

En l'acte de conversió a procediment abreujat d'aquesta peça 24, Castro imputa el presumpte delicte de blanqueig de capitals a Matas, la seva esposa Mayte Areal, el seu cunyat Fernando Areal i cinc persones més. A més de la compra i rehabilitació de l'habitatge del nucli antic de Palma, aquesta investigació tracta sobre la compra i reforma d'un pis a Madrid, i sobre despeses relacionades amb propietats a la Colònia de Sant Jordi, al sud de Mallorca.

Castro va tancar a més la investigació de la peça 27-1 del cas Palma Arena, coneguda com a cas Over, en què prossegueix el procediment contra Matas, l'exconsellera de Salut Aina Castillo, l'excap de premsa de la Conselleria Maria Luisa Durán, i l'amo d'Over Marketing, Daniel Mercado, per presumpta prevaricació, malversació, frau i falsedat.

Se centra en els contractes amb els quals va ser beneficiada l'empresa Over Marketing MCW i altres del seu grup per part de la Conselleria de Salut, que els manipulava, com el pla de comunicació del projecte de l'hospital de Son Espases per una quantitat de més de 600.000 euros.