Fonts d'Interior van explicar que encara no està elaborat l'informe definitiu sobre la gravació efectuada al despatx del ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, a l'octubre de 2014 -els dies 2 i 16-, tot i que ja hi ha algunes incògnites que els investigadors consideren resoltes. Per exemple, que no es van utilitzar sistemes sofisticats per gravar l'entrevista com receptors de radiofreqüència o micròfons ocults connectats per Wi-Fi a un ordinador extern. L'enregistrament es va realitzar amb un aparell convencional col·locat ocultament entre tots dos interlocutors a la taula del despatx on es van asseure. L'informe preliminar no indica expressament que el dispositiu fos col·locat per personal del Ministeri, però en descartar qualsevol sistema per radiofreqüència, la conclusió resulta inevitable.

La policia científica determina que en la gravació no hi ha talls de veu ni marques imperceptibles que solen registrar-se en els enregistraments dels telèfons mòbils, ni tampoc hi ha cap rastre que la conversa fos recollida per un dispositiu electrònic que enviés el senyal a l'exterior del Ministeri, situat al passeig de la Castellana a Madrid.

L'informe preliminar descarta també que Daniel de Alfonso, excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, fos qui va col·locar l'aparell electrònic perquè s'escolten sons anteriors a la trobada com el moment en què entra i quan tots dos seuen al voltant d'una taula.

El ministre d'Interior va anunciar que quan estigués redactat l'informe definitiu l'enviaria als jutjats per a la seva investigació encara que ja la Fiscalia del Tribunal Suprem va determinar al juliol que no hi ha cap indici de delicte en el contingut de les converses i que, per tant, no procedia obrir una investigació contra el ministre.