El governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, va dir ahir que l'explosió de dissabte va ser un "acte de terrorisme" tot i que les autoritats encara no en tenen proves. "Encara no hi ha evidències que el vinculin amb el terrorisme internacional, però una bomba que explota a Nova York òbviament que és un acte de terrorisme", va dir Cuomo en roda de premsa des del lloc de l'explosió.

El governador de Nova York va afegir que els qui sigui que hagin estat els responsables de col·locar les dues bombes a Manhattan, "els trobaran" i seran portats davant la justícia per respondre per l'ocorregut.

En tot cas, Cuomo va advertir que els novaiorquesos no permetran que aquest tipus de persones i aquest tipus d'amenaces "alterin" les seves vides. "Això és una democràcia, aquí vivim en llibertat, i no els permetrem que ens la prenguin", va insistir.

Cuomo va afirmar que en aquesta ocasió va haver-hi "sort" perquè no s'han hagut de lamentar víctimes mortals i va explicar que les 29 persones que van resultar ferides després de l'explosió ja havien estat donades d'alta als hospitals.

L'explosió de l'artefacte, col·locat a l'interior d'un cubell d'escombraries, va succeir cap a les 20.30 hora local al barri de Chelsea, en una zona de la ciutat molt freqüentada per turistes.

Posteriorment, les autoritats van localitzar un segon artefacte a poca distància del lloc de l'explosió i que, segons fonts policials, era una olla de pressió de la part central de la qual sortia un cablejat fosc.

L'estat veí de Nova Jersey també va informar dissabte de l'explosió d'un artefacte explosiu a la localitat Seaside Park, sense causar ferits ni danys materials.

Apunyalament a Minnesota

Quasi simultàniament a l'explosió ocorreguda a Nova York, un home va entrar al centre comercial Crossroads Center de Minnesota i va ferir vuit persones amb una arma blanca. Les vícitmes van ser traslladades a l'hospital però només una està ingressada. L'agència Amaq, vinculada a Estat Islàmic, va assegurar que l'agressor abatut per la polícia era un dels seus "soldats".