L'Exèrcit sirià va posar punt final a la treva d'una setmana al país, on ahir es van reprendre els bombardejos contra la ciutat d'Alep (nord), després d'una setmana d'alto el foc que no ha aconseguit acabar amb la violència. La Comandància Suprema de les Forces Armades sirianes va proclamar el final del «règim de calma», com va anomenar la treva, que, en realitat, va expirar a la mitjanit, tot i que fins a l'anunci de l'Exèrcit enlloc l'havien donat per acabada.

En la seva nota, les Forces Armades van destacar la seva «intenció i determinació de continuar amb la missió nacional de lluitar contra el terrorisme per establir la seguretat i l'estabilitat». I van justificar la seva decisió per les més de 300 violacions del cessament de les hostilitats per part d'«organitzacions terroristes armades» que, van afirmar, s'han documentat.

L'Exèrcit va defensar que ha respectat l'alto el foc, en considerar-lo com una oportunitat real d'aturar el vessament de sang, i va assegurar que ha exercit «el més alt grau de contenció» davant de les infraccions, malgrat que en alguns casos s'ha vist obligat a respondre per silenciar-les.

Per part seva, el Govern dels EUA va assegurar que està «preparat» per estendre la treva a Síria per enfortir el lliurament d'ajuda humanitària i va demanar a Rússia que aclareixi la seva postura. «Estem preparats per estendre el cessament de les hostilitats mentre treballem per enfortir i expandir els lliuraments d'ajuda», va assenyalar el portaveu del Departament d'Estat, John Kirby. El portaveu va recordar que l'acord per a la treva va ser forjat entre els EUA i Rússia, de manera que Washington espera ara que Moscou «aclareixi la seva postura» sobre el tema.