Almenys 42 persones van morir en naufragar un vaixell amb centenars d'immigrants a bord davant de les costes mediterrànies d'Egipte, on ha augmentat recentment el nombre de persones que intenten arribar a Europa il·legalment. La directora de l'hospital general de Rashid, a la costa nord mediterrània, Nagla Mohamed Salah, va explicar que els hospitals havien rebut a l'hora de tancar l'edició 42 cadàvers de nàufrags després de l'enfonsament de la barca, que va tenir lloc a la província septentrional de Kafr al Sheikh.

Segons el portaveu del Govern, Ahmed al Loz, entre els morts hi ha deu dones i dos menors. Al Loz va detallar que les víctimes són d'origen egipci, sirià i de diversos països africans, mentre que l'agència oficial de notícies Mena va informar que els emigrants eren eritreus, somalis, sudanesos, a més de nacionals d'Egipte.

Va ser un pesquer el que va avisar sobre el naufragi de l'embarcació, en què viatjaven unes 600 persones, encara que diversos mitjans van rebaixar aquesta xifra fins a tres-cents. Segons aquests mitjans, els guardacostes van rescatar 150 supervivents, encara que el portaveu del Govern local va indicar que el nombre de persones trobades amb vida després del naufragi va ser de 105, 100 dels quals van ser traslladats a l'hospital públic de la ciutat de Rashid, a la província d'Al Bahira, situada a la desembocadura del riu Nil.

L'embarcació va sortir d'un punt entre Rashid i Baltím, on la costa no està poblada i presenta una geografia complicada, amb zones seques i llacunes, a la regió del delta del Nil.

En l'operació de salvament van participar les forces de la Marina egípcia i bussos, i el primer ministre, Sherif Ismail, va assegurar que s'han posat a disposició dels equips de salvament tots els mitjans disponibles per accelerar les operacions de rescat.

Des d'aquesta àrea solen sortir vaixells que traslladen il·legalment els emigrants, la majoria d'ells rumb a les costes italianes, encara que en alguns casos es dirigeixen primer a Líbia.

Precisament, d'aquesta mateixa zona van intentar sortir fa una setmana 440 emigrants de diferents nacionalitats, que van ser detinguts per les autoritats egípcies a bord de dues embarcacions. Les Forces Armades van informar en el seu moment que 198 immigrants i set tripulants van ser arrestats a bord d'un pesquer, al nord de la localitat d'Al Borolos, situada també a prop de Baltím. Altres 242 persones i cinc membres de la tripulació van ser detingudes a bord d'una altra embarcació a la costa de la ciutat de Ras al Hikma.

El passat mes d'abril, com a mínim setze persones van morir ofegades en naufragar la seva embarcació davant de Al Borolos i que formaven part d'un grup de 105 que volia arribar a Itàlia.