Els titulars dels jutjats d'instrucció número 6, 19 i 20 de Madrid han ordenat al director del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche que, amb caràcter urgent, s'instal·lin càmeres de seguretat a tots els espais de les instal·lacions, llevat en els considerats íntims. L'acord adoptat per aquests tres jutjats, que són els que tenen les competències en el control del CIE, ha arribat després de les queixes formulades per diversos interns que acusen la Policia d'agressions durant el motí que va començar el passat dia 18.

Segons la resolució dels tres jutges de control del CIE, les càmeres s'han d'instal·lar a tots els espais «excepte en els dormitoris i lavabos i aquells que es considerin reservats o íntims».

Les queixes presentades per diversos interns a les instal·lacions d'Aluche estaven avalades per les associacions Coordinadora de Barrios, SOS Racismo, Karibu-Amigos del Pueblo Africano i Pueblos Unidos. Totes elles van demanar empara a la Justícia per investigar les suposades «represàlies» policials una vegada que va concloure el motí de 39 immigrants algerians, que es van enfilar al terrat de l'edifici durant dotze hores.