El portaveu de PDECat al Congrés, Francesc Homs, va carregar ahir contra el Tribunal Suprem (TS)?per actuar de forma «gregària» i plegar-se als interessos del PP en sol·licitar a la Cambra Baixa el seu suplicatori per poder actuar contra ell per la consulta independentista a Catalunya del 9-N.

Així ho va manifestar a la Comissió de l'Estatut del Diputat, en què va comparèixer per defensar-se del suplicatori sol·licitat pel TS, l'informe del qual estarà llest amb tota probabilitat el pròxim 8 de novembre, abans d'elevar-lo al ple del Congrés en la tercera o quarta setmana d'aquest mes.

En una roda de premsa en la qual va donar explicacions de la seva compareixença a porta tancada davant la comissió que presideix el «popular» Leopoldo Barreda, Homs va denunciar que es tracta d'un procés polític «viciat» que només té com a objectiu «donar un escarment» a qui no es pleguen al PP i «intimidar» a qui van posar urnes per solucionar «problemes polítics».

Preguntat per si creu que els magistrats del Suprem estan prevaricant amb el seu procés, el portaveu del PDECat es va limitar a dir que personalment està en contra de la capacitat, perquè, en el seu cas, el perjudica i preferiria ser jutjat per la justícia ordinària perquè li dóna «més confiança».

Només així s'entén, segons el seu parer, que la primera querella contra ell s'arxivés i no obstant això fos reoberta pel TS una vegada que va obtenir un escó al Congrés amb l'objectiu d'«interferir» en el funcionament de la Cambra.

Per això, es va dirigir directament al PSOE i a Ciutadans perquè rebutgin el seu suplicatori. Segons Homs, aquests dos partits, que van donar suport a la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre l'anomenada «operació Catalunya», no poden donar suport ara que se'l jutgi per uns fets clarament relacionats amb aquella operació policial contra l'independentisme a Catalunya.

«Hi ha una contradicció si miren cap a un altre costat», va advertir el portaveu de PDECat, que va lamentar que el PSOE -que s'ha mostrat partidari d'atorgar el suplicatori- digui «una cosa de dia» i de nit «pacti amb el PP».