La Fiscalia Provincial de Madrid ha anunciat l'obertura d'una investigació urgent que fa a la circulació pels carrers de Madrid d'un autobús transfòbic noliejat pel grup ultra Fes-te Sentir, per si el seu missatge és constitutiu d'un delicte d'odi. La Fiscalia ha obert aquesta investigació després que la Delegació del Govern a Madrid li comuniqués aquest dimarts que un autobús retolat amb missatges contra la transsexualitat infantil circulava pels carrers de Madrid.

La Policia Municipal de Madrid va paralitzar poc després la circulació d'aquest vehicle, però els seus promotors mantenen la seva decisió de dur-lo a diferents ciutats espanyoles.

Fonts del Ministeri Públic han informat que el fiscal superior de la Comunitat de Madrid, Jesús Caballero Klink, ha ordenat l'obertura de diligències d'investigació i la seva remissió urgent a la secció de Delictes d'Odi de la Fiscalia Provincial de Madrid. També ha ordenat que, si s'escau, "s'instin les mesures legals oportunes per a la cessació de la conducció presumptament delictiva".

La denúncia de la Delegació del Govern a Madrid apuntava la possible comissió d'un delicte de discurs d'odi tipificat a l'article 510 del Codi Penal.