El jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro, va atorgar el segon grau penitenciari a la presa d'ETA Sara Majarenas per permetre-li «continuar la convivència» a la Fundació Padre Garralda amb la seva filla de 3 anys, apunyalada pel seu pare a València. El jutge té en compte, a més de les circumstàncies de la nena, un escrit de Majarenas del 6 de febrer en el qual manifesta el seu penediment, reconeix el dany causat i destaca que la seva prioritat i objectiu ara és tenir cura de la seva filla.

L'etarra -que va formar part d'un comando que va preparar atemptats a la Costa Brava- complia condemna a Picassent (València) i ja gaudia d'un permís extraordinari per romandre contínuament amb la seva filla, hospitalitzada des que va ser apunyalada pel seu pare el 15 de gener durant un dels caps de setmana que passava amb ell.

Ara, després de romandre a la presó des de 2005 i prop del final de la seva condemna a 13 anys, podrà viure al centre de la Fundación Padre Garralda-Horizontes abiertos, dependent de la presó d'Aranjuez (Madrid).

«La tasca realitzada per aquesta prestigiosa ONG, permetrà a mare i filla rebre l'acolliment, suport i afecte que necessiten per solucionar les dificultats que derivarien d'una separació que seria contrària a la protecció que tot menor necessita, sobretot en circumstàncies tan excepcionals i greus com les actuals», destaca la sentència.