El president dels EUA, Donald Trump, va intentar vincular els demòcrates amb Rússia, mentre el seu fiscal general, Jeff Sessions, continua en el punt de mira pels seus contactes amb Moscou i el seu vicepresident, Mike Pence, va rebre crítiques per haver fet servir un correu electrònic privat quan era governador d'Indiana. A través del seu compte personal de Twitter, Trump va advocar per una «investigació immediata» dels llaços del líder de la minoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, amb Rússia i el cap del Kremlin, Vladímir Putin. En el seu tuit, Trump va fer aquesta petició acompanyada d'una fotografia en què apareixen junts Putin i Schumer, a qui va titllar d'«hipòcrita total».

El senador va respondre al president, també a Twitter, gairebé immediatament i li va dir que no té cap problema en parlar d'aquest contacte que va tenir «amb Putin i els seus associats» el 2003 i que va tenir lloc «obert a la premsa i el públic» i va reptar Trump i el seu equip a fer «el mateix» sobre les seves trobades i connexions amb funcionaris russos.

La crida de Trump a investigar Schumer es va produir enmig de l'escàndol pels contactes amb Rússia de Sessions, el càrrec del qual equival a altres països al de ministre de Justícia. En aquest sentit, Jared Kushner, assessor i gendre del president dels Estats Units, també es va reunir amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kislyak, encara que ho va fer durant el període de transició, un cop l'empresari novaiorquès ja havia guanyat les eleccions. La Casa Blanca va confirmar la trobada entre Kushner i Kyslyak, que va tenir lloc durant el mes de desembre a la Torre Trump de Manhattan en el marc d'una processó d'empresaris, ambaixadors, polítics, celebritats i fins i tot mandataris per les oficines del llavors president electe.

Juntament amb la polèmica relacionada amb Sessions, que tant Trump com el Kremlin van coincidir a atribuir a una «caça de bruixes» contra el Govern del magnat, en les darreres hores les crítiques van ser per al vicepresident Pence després de saber que va usar el seu compte personal de correu electrònic per a assumptes sensibles i de seguretat nacional quan era governador d'Indiana.

Per altra banda, el president dels Estats Units rebrà la cancellera alemanya, Angela Merkel, el proper 14 de març a la Casa Blanca. Els dos mandataris van parlar per telèfon el passat 28 de gener i van coincidir en la «importància fonamental de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) per a les relacions transatlàntiques».