La decisió dels Estats Units d'atacar Síria no respon a una estratègia a l'Orient Pròxim, sinó que és un intent d'imposar als oponents en la guerra política que s'ha desfermat a Washington després de l'arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, va assegurar ahir la portaveu de la cancelleria russa, Maria Zajárova, enmig d'una escalada de tensió entre els dos països pel conflicte sirià i l'atac de divendres dels EUA a una base aèria siriana com a resposta a l'ús d'armes químiques per part del règim d'Al-Assad.

Precisament, el ministre britànic d'Afers Estrangers, Boris Johnson, va anunciar que no visitarà demà Moscou, com estava previst. «Deplorem la defensa continuada de Rússia al règim de Bashar Al-Assad, fins i tot després de l'atac amb armament químic contra civils innocents», va afirmar.

Sobre això, la portaveu russa va assegurar que «fa la impressió que els nostres col·legues occidentals viuen en la seva pròpia realitat, on primer intenten construir de forma unilateral plans col·lectius (per a tothom), i després els cancel·len també de forma unilateral amb pretextos absurds».