Les autoritats d'Alemanya estan investigant si existeixen vincles amb el terrorisme islamista o relacionats amb la ultra esquerra en les explosions registrades aquest dimarts durant el pas de l'autobús de l'equip de futbol Borussia Dortmund, segons han informat l'agència de notícies DPA i més mitjans alemanys.

DPA, el diari 'Sueddeutsche Zeitung' i les cadenes WDR i NDR han assenyalat que s'ha trobat una carta de reivindicació de les explosions prop del lloc dels fets amb referències a l'atemptat terrorista contra un mercat nadalenc perpetrat a Berlín el desembre del 2016 i a la participació de caces alemanys en la guerra de Síria.

El diari 'Die Welt' ha indicat, per la seva banda, que la Fiscalia Federal està ara a càrrec de la investigació de les explosions d'aquest dimarts a Dortmund. La Policia va dir que està investigant totes les opcions, sense descartar la hipòtesi d'un atemptat terrorista o una acció de seguidores de futbol violents.

Així, també està investigant els missatges publicats per grups d'extrema esquerra a internet en les últimes hores, segons informa l'agència DPA.

A més, la Fiscalia Federal s'ha fet càrrec de les indagacions sobre les tres explosions, que van deixar ferit el defensa espanyol del Borussia Dortmund Marc Bartra. El partit contra el Mònaco es disputarà finalment aquest dimecres, entre fortes mesures de seguretat.