La policia alemanya va detenir un soldat de l'Exèrcit que es va fer passar per sirià per registrar-se com a sol·licitant d'asil i que se sospita que planejava un atemptat de caràcter xenòfob al país. Segons la Fiscalia de Frankfurt, l'home, un tinent de 28 anys destinat a França, va ser detingut a la localitat de Hammelburg, a l'estat de Baviera (sud), on participava en entrenaments de supervivència. L'home, originari de la localitat d'Offenbach (oest), està acusat de planejar un atac contra la seguretat de l'Estat, tinença il·lícita d'arma de foc i frau.

Una portaveu de la Fiscalia va destacar que no es coneixen «objectius concrets per a un atemptat» i va recordar que de moment es tracta només d'una sospita. En el cas hi ha un segon detingut, un estudiant alemany de 24 anys originari també d'Offenbach, que es sospita que sabia que el soldat, amic seu, s'havia registrat com a refugiat i planejava cometre un atemptat.

La portaveu va admetre que és «una història molt insòlita» i «més que curiosa», ja que al desembre de 2015 el soldat, que només parla francès com a llengua estrangera, es va registrar com a sol·licitant d'asil sirià en un centre de primera acollida situat a la ciutat de Gießen (oest) i al gener de 2016 va presentar formalment una sol·licitud d'asil a Baviera. «No parla àrab», va destacar la portaveu, que va admetre que no estava en condicions d'aclarir com aquest fet «va passar inadvertit» a les autoritats d'estrangeria. Així, sense que ningú se n'adonés del seu origen alemany, se li va assignar una habitació en un alberg i presumptament va arribar a rebre també prestacions com a sol·licitant d'asil.

Per altra banda, un home de 27 anys va ser arrestat prop del Parlament britànic com a sospitós d'haver planejat un atac terrorista. El jove, que portava diversos ganivets en una motxilla, va ser detingut per possessió d'armes i sota sospita de comissió, preparació i instigació d'actes terroristes.

La Policia va aturar i va registrar l'home com a part d'una operació en un dels extrems de l'avinguda Whitehall, que comunica la plaça del Parlament amb la de Trafalgar. Scotland Yard va indicar que «no hi ha un risc immediat» en relació amb l'incident.