Nova Canàries (NC) va valorar «la serietat» de la reunió celebrada amb el Govern per parlar sobre els pressupostos de l'Estat de 2017, perquè considera que ha permès avançar «un terç del trajecte per a una possible entesa», tot i que encara no pugui garantir el seu suport. El president de NC, Román Rodríguez, va assegurar que l'entesa ha de buscar-se «en els propers dies», quan l'Executiu i el seu partit «s'intercanviaran documentació per, en una segona trobada i malgrat l'inconvenient de treballar a contrarellotge, començar a concretar els acords, inclosos els de les partides pressupostàries».

Rodríguez va destacar que en la reunió d'ahir, celebrada a La Moncloa, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el secretari d'Estat de Pressupostos, Alberto Nadal, van mostrar «voluntat» d'«avançar en tots els assumptes vinculats amb els drets dels canaris». «Ara sí estem en una negociació», va resumir.

Per altra banda, Units Podem, PSOE, ERC i PDeCAT van presentar esmenes per valor de 46.900 milions d'euros amb càrrec al fons de contingències i imprevistos que preveu els pressupostos generals de l'Estat de 2017, la dotació del qual és de 15 milions, davant del que el PP i Ciutadans van demanar al Govern que es pronunciï. La Mesa i els portaveus de la Comissió de Pressupostos es van reunir per qualificar les esmenes presentades per tots els grups parlamentaris.