La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutjat del cas Púnica ampliar la comissió rogatòria enviada a Suïssa per poder demanar dades sobre un nou compte que l'exconseller delegat de l'empresa pública Arpegio Eduardo Larraz i la seva dona van obrir al Julius Bar & Co de Zuric el 2016. Aquest exalt càrrec de la Comunitat de Madrid quan era presidenta Esperanza Aguirre amagava 146 lingots d'or a Suïssa, valorats en gairebé dos milions d'euros, segons va informar el diari El Mundo.

En el seu escrit al jutjat de Púnica, les fiscals Carmen García i Teresa Gálvez indiquen que han fet aquesta «proposta nova» en el marc de la comissió rogatòria enviada a Suïssa «sol·licitant els moviments bancaris dels comptes oberts en aquest país» per Eduardo Larraz Riesgo i la seva dona Maria Ángeles de Diego Suso. Les fiscals assenyalen que han tingut coneixement que els dies 12 i 27 de maig de 2016 el matrimoni va obrir nous comptes en el Julius Bar & Co.

L'al·lusió a aquesta troballa l'han fet en recórrer al jutjat l'aixecament del secret de la peça separada sobre Arpegio perquè el converteixi en parcial i així «donar vigor als indicis i assegurar que noves troballes, sobretot en el que afecti la recuperació dels guanys il·lícits, puguin unir-se a la causa sense risc de ser destruïdes o manipulades».

Per altra banda, la Comunitat de Madrid presidida per Esperanza Aguirre va treure del control públic els contractes del pla Prisma de 2006 al 2011, per valor d'uns 800 milions d'euros, segons un informe de la Intervenció General de l'Estat adherit ara a la instrucció de l'operació Púnica.

L'informe, vinculat a la causa fa escassos 20 dies, sosté que la Comunitat, amb Francisco Granados com a conseller de Presidència, va desviar il·legalment a l'empresa pública Arpegio el control i l'aprovació dels fons Prisma, i ho va fer per eludir tant l'observança de la Llei de Contractes Públics com la fiscalització de la Intervenció de la pròpia Comunitat de Madrid.