Dotze persones van morir i 50 van quedar ferides, set d'elles de gravetat, al poble portuguès de Monte -a l'arxipèlag de Madeira- després de la caiguda d'un arbre centenari de grans dimensions sobre desenes de devots que participaven en una romeria.

El secretari regional de Salut del Govern Autonòmic de Madeira, Pedro Ramos, va explicar que entre els morts hi ha un menor. «La nostra prioritat és tractar els ferits i donar suport a les famílies de les víctimes», va assenyalar el secretari regional durant una conferència de premsa en presència del president del Govern de Madeira, Miguel Alburquerque, que va mostrar el seu condol a les famílies de les víctimes. Entre els ferits hi ha persones estrangeres d'Alemanya, Hongria i França. Va ser habilitat un operatiu especial per donar suport psicològic a les famílies de les víctimes.

Centenars de persones estaven reunides a l'espera de l'inici de la processó a la zona de Largo da Fonte quan l'arbre centenari de grans dimensions va caure sobre les devots. La resposta davant la tragèdia va ser «eficaç, ràpida i excel·lent», va assegurar Pedro Ramos, que va apuntar que l'operatiu de socors va ser accionat ràpidament.