La delegació de Corea del Nord va cancel·lar una reunió amb el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, en el marc dels Jocs Olímpics d'Hivern de la localitat sud-coreana de PyeongChang. Pence, que ha mantingut la distància amb Kim Jo Jong, la germana del líder nord-coreà, Kim Jong-un, durant els Jocs, ha intentat fixar una trobada amb els alts càrrecs que formen la delegació enviada a la zona.

El cap de Gabinet de Pence va assegurar que el motiu de la retirada nord-coreana podria ser la determinació de l'Administració Trump de «no facilitar el desig de Kim d'encobrir els actes del seu règim assassí amb fotos boniques durant els Jocs Olímpics».

«Potser per això s'han retirat o és possible que mai fossin sincers sobre la seva intenció de seure a parlar», va asseverar el funcionari. El president nord-americà, Donald Trump, ha assenyalat recentment que està disposat a mantenir converses diplomàtiques amb Pyongyang, tot i que en anteriors ocasions havia considerat aquesta idea una pèrdua de temps.