El Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar per unanimitat una resolució que estableix un alto el foc immediat amb finalitats humanitàries per a Síria i d'una durada de 30 dies.

El text de la resolució estableix clarament que l'àmbit d'aplicació per a l'alto el foc és de tot el territori nacional sirià i preveu que s'enviïn combois de l'ONU amb material humanitari a totes les zones que sigui necessari.

A més, inclou protecció per a les evacuacions sanitàries urgents, segons ha explicat la delegació sueca davant l'ONU, impulsora, al costat de Kuwait, del projecte de resolució.

Els serveis d'emergència humanitària a la regió siriana de Ghouta Oriental es van declarar desbordats després de set dies seguits, incloent-hi el dia d'ahir, de bombardejos de l'exèrcit sirià i dels seus aliats contra la població.

Els residents es van refugiar en soterranis i les organitzacions humanitàries van denunciar que almenys dotze hospitals de la zona van ser abastats des de l'inici dels nous atacs.

Segons la xarxa d'activistes de l'Observatori Sirià per als Drets Humans, gairebé 500 persones van morir, entre elles 120 nens, des de diumenge passat a la nit, i que almenys 24 persones més van morir aquest dissabte.

Els serveis de rescat dels Cascos Blancs de Síria van acudir a les localitats de Kafr Batna, Douma i Harasta per atendre els afectats. «Tal vegada n'hi hagi molts més», va declarar Siraj Mahmoud, portaveu de defensa civil en els suburbis. «No hem pogut comptar els màrtirs ahir o el dia anterior perquè els avions de combat segueixen solcant els cels», va afegir.

Per altra part, milers de persones es van manifestar ahir a la ciutat d'Afrin per protestar contra la incursió militar turca sobre la regió d'Afrin, controlada per les milícies kurdo-sirianes.

En la marxa hi van participar veïns de la localitat i d'altres punts de la regió, així com representants de les zones del nord de Síria igualment controlades per les milícies kurd-sirianes, segons informa l'agència de notícies kurda ANF.

Durant la marxa es corejaven consignes a favor del dirigent kurd empresonat a Turquia Abdullah Öcalan, de les Unitats de Protecció Popular (YPG), les Unitats de Protecció Femenines (YPJ) i les Forces Democràtiques Sirianes.