06 de març de 2018
06.03.2018

El PSOE demana a Rajoy una qüestió de confiança si no hi ha Pressupostos

Pedro Sánchez pensa que si el president del Govern no la supera no tindrà «cap excusa» per no avançar les eleccions

06.03.2018 | 07:12

El PSOE exigirà al president del Govern, Mariano Rajoy, que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament si no aconsegueix aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat, va anunciar el secretari general socialista, Pedro Sánchez. Així ho va acordar l'Executiva Federal del PSOE, reunida a la seu del partit a Ferraz. «Si el president no pot aprovar la seva principal llei el que ha de fer com a obligació constitucional és sotmetre's a una qüestió de confiança», va advertir Sánchez. Així, si Rajoy no supera aquest important tràmit al Congrés, no tindrà «cap excusa» per no avançar les eleccions generals, va advertir el líder socialista.

La qüestió de confiança és una eina que regula l'article 112 de la Constitució, que li atribueix en exclusiva al president del Govern, prèvia deliberació del Consell de Ministres, la capacitat de plantejar-la sobre el seu programa o sobre una declaració de política general. Per tant, el PSOE no té marge per forçar una qüestió de confiança, però sí una moció de censura contra el president del Govern amb un candidat i un programa alternatius que haurien de demanar la majoria absoluta del Congrés dels Diputats.

Sánchez va afirmar que «no descarta» presentar una moció de censura, però en realitat no pensa que aquesta sigui una opció perquè, va explicar, no aspira a arribar a la presidència del Govern «a qualsevol preu» i a través de «dreceres». «Els números no surten», ni tan sols comptant amb el suport del PDeCat i ERC, va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook