El centre de Madrid va viure ahir a la nit greus disturbis després que un home d'origen senegalès i d'uns 35 anys que es dedicava a la venda del top manta morís després d'una suposada persecució dels agents de la Policia Municipal. Segons Emergències Madrid, va morir com a conseqüència d'una aturada cardíaca. «Quan va ser atès es trobava sol», van afegir les mateixes fonts.

Els amics del manter es van concentrar i van començar a increpar els agents, que finalment van haver de carregar contra els manters, produint-se crema de contenidors i destrosses de mobiliari. La Policia Municipal va assegurar que no es va produir cap persecució i que els agents es van trobar l'home estirat a terra i en aturada cardíaca.

«Hem estat els primers a atendre'l mentre arribava el Samur però ha mort», va indicar un portaveu policial, que va negar que el manter es veiés implicat en una fugida després d'una intervenció dels agents. L'home no portava documentació i va ser un company el que va indicar als agents que era manter. La regidora d'Equitat i Serveis Socials, Marta Higueras, va acudir a la zona i el ple del districte Centre es va suspendre. A l'hora de tancar aquesta edició no s'havia produït cap detenció tot i els moments de tensió viscuts.