Els facultatius de les urgències de Pediatria de l'Hospital de Manacor van donar la veu d'alarma davant les nombroses lesions que presentava un nadó de només dos mesos. El nen mostrava en el seu petit cos marques del que semblaven mossegades humanes. Agents de la Policia Nacional van detenir els pares el divendres a Porto Cristo com a presumptes autors d'un delicte de maltractament a un menor en l'àmbit familiar.

Els fets es van iniciar el passat dijous. La mare va portar al nadó al PAC de Manacor perquè fos tractat de diversos hematomes que tenia repartits pel cos. Davant la gravetat de les lesions, els metges van derivar el nen a les urgències pediàtriques de l'Hospital de la zona.

Quan els facultatius del centre sanitari van examinar els nombrosos hematomes que presentava el nen en el cos, van arribar a la conclusió que era una víctima de maltractaments. Les lesions tenien l'empremta inequívoca de mossegades humanes i el senyal de les dents havia quedat marcat en el nadó.

En concret, el nen presentava mossegades al braç dret a l'altura del colze, en el braç esquerre a l'alçada del tríceps, a la part superior de l'esquena i un petit hematoma d'un centímetre al front.

A continuació, els pediatres de l'Hospital de Manacor van activar el protocol establert per a aquests casos, davant les evidències que podrien trobar-se davant un possible cas de maltractaments a un menor.

El corresponent informe mèdic judicial va ser enviat a la Policia Nacional perquè obrís una investigació per aclarir els fets. Agents de la Comissaria de Manacor es van fer càrrec del cas.

Així, els investigadors es van dirigir cap al domicili familiar a Porto Cristo per determinar com es van produir els fets. Tot i la contundència de l'informe mèdic en el qual es feia constar que els múltiples hematomes que presentava el nen eren perfectament compatibles amb mossegades humanes, cap dels pares va encertar a donar cap explicació sobre l'origen d'aquestes lesions.

Tot seguit, els dos progenitors van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de maltractaments a un menor en l'àmbit familiar. D'acord amb les indagacions practicades fins al moment, el pare es perfilava com el suposat autor material d'aquestes lesions. Les mossegades havien quedat marcades en el petit cos del seu fill.

La mare del menor, per la seva banda, hauria encobert a la seva parella per haver-li causat els hematomes al seu fill, tot i tenir coneixement d'aquestes. De fet, la progenitora es va encarregar de traslladar al petit fins al PAC de Manacor perquè fos atès d'aquestes lesions.

Un informe aclaparador

L'aclaparador informe mèdic de l'Hospital de Manacor no deixava cap dubte que el nen havia patit maltractaments. Bona prova d'això eren les clares petjades de les mossegades que havien quedat en el seu petit cos.

Després de la seva detenció, els pares van ser posats a disposició judicial. El jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs i va dictar l'ordre d'allunyament del seu fill, que va quedar sota custòdia d'un familiar. Els policies van informar de les lesions de l'infant a la Fiscalia de Menors i al Servei de Protecció de la Família i menors de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca.