03 de juliol de 2018
03.07.2018

La Xina crea una arma làser que crema una persona a 1 km

03.07.2018 | 00:00

La Xina ha creat un rifle de combat que pot abrasar un objectiu des d'un quilòmetre de distància sense fer gens de soroll amb un làser invisible. L'objectiu d'aquesta arma és més fer mal i incapacitar l'enemic que no pas matar-lo, tot i que una exposició suficient al làser podria crear un forat en el cos d'una persona mentre el crema, tallant-la literalment com un bisturí.

El rifle, que té com a nom oficial ZKZM-500, pot incinerar a l'instant roba i pell humana, té un calibre de 15 mi·llímetres i pesa 3 quilograms, per això s'ha comparat amb l'AK-47. La producció en massa del producte ja ha sigut aprovada i aviat arribarà a les mans dels esquadrons antiterroristes de la policia armada xinesa.

El preu de l'arma ronda els 13.000 dòlars i té una capacitat de fins a 1.000 dispars que poden arribar als dos segons de durada cadascun d'ells. D'aquesta manera, la Xina deixar clar que el seu programa de desenvolupament d'armes làser és totalment efectiu.

Atès que encara no hi ha informació suficient sobre la ZKZM-500, no està clar si viola o no la Convenció de Ginebra, on es prohibeix que el làser cegui o faci mal a les persones. Els Estats Units han acusat la Xina de fer servir làsers per cegar i danyar els seus avions a la Banya d'Àfrica, que és on tenen les bases enfrontades geogràficament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit