07 de juliol de 2018
07.07.2018

El rescat dels nens de la cova, a punt per començar

Un bussejador voluntari mor mentre ajudava en les tasques d'alliberar oxigen en quedar-se'n sense per tornar

07.07.2018 | 00:49
El rescat dels nens de la cova, a punt per començar

Un busssejador de l'equip de rescat dels dotze membres d'un equip de futbol amateur, tots ells menors d'edat, i el seu entrenador atrapats en una cova inundada a Tailàndia, va morir després de deixar-los subministraments.

«Un exbus que es va oferir voluntari per ajudar va morir aquesta nit cap a les 2 de la matinada», va anunciar el sotsgovernador de Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck, segons la cadena britànica BBC. «La seva tasca era alliberar oxigen. No en tenia suficient per tornar», va afegir.

Saman Kunan, de 38 anys, que va ser bus de la Marina tailandesa i es va unir a l'equip de rescat dels nens i el seu entrenador, va perdre el coneixement quan sortia de les coves de Tham Luang després de lliurar subministraments al grup, segons han assenyalat els funcionaris tailandesos.

El rescat dels nens atrapats en una cova inundada de la província tailandesa començarà «entre avui i demà», segons va informar un dels voluntaris, el bussejador Ivan Karadzic, a la cadena britànica Sky News.

La complexa operació de cerca i rescat dels menors, que van desaparèixer el passat 23 de juny al nord del país, va donar un gir de 180 graus quan els equips de bussos van trobar els membres de l'equip en una de les cambres de la cova que es troben negades d'aigua a causa de les fortes inundacions registrades a la zona.

Els esforços se centren ara a treure els menors de la cova sense posar les seves vides en perill. La Marina tailandesa ha indicat que existeix la possibilitat que tots hagin de romandre a l'interior de la cova de Tham Luang fins que el nivell de l'aigua baixi quan conclogui la temporada de pluges, d'aquí a quatre mesos.


Sortir aviat si el clima ajuda

No obstant això, membres dels equips de rescat han insistit que aquests podrien sortir de la cova en pocs dies si el clima ajuda i l'aigua pot ser bombada del complex de coves –sempre que els nens aprenguin a bussejar.

Els membres de l'equip, dotze nens d'entre 11 i 16 anys, i el seu entrenador, un jove de 25, van quedar atrapats a la cova -situada al bosc de Tham Luang Khunnam Nang Non, situat al districte de Mae Sai- a causa de les inundacions registrades a la zona a causa de les pluges torrencials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook